DELA

Johan Ehn blir Ålands representant i Helsingfors

Den moderata politikern Johan Ehn blir Ålands nya representant i Helsingfors. Det berättade lantrådet Veronica Thörnroos på en presskonferens på onsdagen.

Veronica Thörnroos beskriver tjänsten som en hybridtjänst, eftersom det krävs ett politiskt förtroende för tjänsteinnehavaren av landskapsregeringen då den även får mandat att representera landskapsregeringen politiskt i Helsingfors.

-Jag hoppas fylla förväntningarna och jag ser det som viktigt med en bättre representation i Helsingfors och med bättre menar jag fler människor så att vi kan se till att Ålands röst blir hörd, säger Johan Ehn, som gläds över det nya jobbet.

Johan Ehn har tidigare varit lagtingsledamot, minister och talman. Han avslutade sin aktiva period i landskapspolitiken förra mandatperioden men har fortsatt vara aktiv i kommunalpolitiken.

Tjänsten är nu först tidsbegränsad till fyra månader med möjlighet till ett års förlängning.

-Sedan får nästa landskapsregeringen bestämma hur de vill göra, säger Veronica Thörnroos.

De två första utmaningarna för Johan Ehn blir att jobba med självstyrelselagsrevisionen och finanserna.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp