DELA
Foto: Jonas Edsvik

Jesper gör praktik i Bryssel

I augusti reser åländske Jesper Carlsson ned till Bryssel för att praktisera hos den svenske europaparlamentarikern för Centerpartiet, Fredrick Federley.

Där kommer han att vara en av två praktikanter med fokus på utskottsarbetet. Federley sitter i utskotten för industrifrågor, forskning och energi, där Carlsson ska bistå honom.

– Det ska bli otroligt spännande och givande att arbeta med politik på EU-nivå. EU står inför många utmaningar och vilar just nu på en skakig grund. Även om jag inte kommer arbeta med avgörande frågor som exempelvis brexit, så kommer det bli givande att få vara med och ta del av processen.

Carlsson berättar att Federleys stab utannonserade praktikplatser och att han sökte utan större förhoppning. Efter en skypeintervju hörde de av sig den 12 maj och erbjöd honom en av praktikplatserna.

Hur många som sökte praktiken har han ingen aning om, men tycker att det känns extra roligt att det känns extra roligt att ha blivit utvald på basen av sina meriter.

Några dagar efter beskedet ordnade det sig också med boende.

– Allt har gått jättefort och jag har till och med hittat bostad redan.

Nils Torvalds specialmedarbetare, ålänningen Anton Nilsson, tipsade om ett boende 1,5 km från parlamentet för utbytesstudenter och praktikanter.

– Där bor människor från ungefär 15 olika nationaliteter. Det är ganska intressant och ska, rent socialt, bli spännande, säger Carlsson.

Läs mer i papperstidningen eller e-Nyan!