DELA
Foto: Jonas Edsvik

Jannik Svensson (Lib) i blåsten efter påstådd drogliberalism

– Det var extremt dumt. Jag borde ha tänkt efter. Jag tycker inte om droger.

Jannik Svensson, Liberalernas första ersättare i lagtinget, är den kandidat som i en youtubevideo anklagas för att ha lockat röster med hjälp av drogliberalism – men enligt Jannik Svensson var det ett skämt.
En video av en åländsk youtuber fick stor spridning i diverse sociala medier under torsdagen efter att youtubern påstått att en ung, manlig kandidat i lagtingsvalet sagt till youtubern att rösta på honom för att han är pro droger.

Kandidaten i fråga är Jannik Svensson som blev Liberalernas första ersättare i lagtinget i valet i söndags och som åtminstone kommer att sitta i lagtinget under den tid Katrin Sjögren är lantråd i nuvarande övergångsregering.

Jannik Svensson har dock en helt annan syn på vad som sagts och hur det skulle uppfattas. Han säger att det var ett uttalande som han lagt fram som ett skämt, och tydligt sagt att var ett skämt, men som uppfattats vara seriöst.

Nu ångrar han det djupt.

– Jag tycker inte om droger och jag tycker inte att någon ska ta droger, förutsatt att man inte får dem utskrivna av en läkare, säger han till Nya Åland på torsdagseftermiddagen.

Läs mer i fredagens Nya Åland.