DELA

Jan-Erik Rask ny vd för Ålands näringsliv

Jan-Erik ”Jenki” Rask har valts till ny vd för Ålands näringsliv, berättar styrelseordförande Peter Wiklöf. Jan-Erik Rask, som varit mångårig chef på Nordea, tillträder tjänsten senast den 1 februari.

 

Vi är glada över att kunna knyta Jenki till vår organisation då han under mycket lång tid har jobbat nära de åländska företagen i sin tidigare roll inom bankvärlden. Den långa erfarenhet som Jenki besitter, i kombination med hans erkänt goda sociala förmåga, kommer att vara en viktig tillgång då vi nu ser att stora delar av vårt näringsliv jobbar under svåra förhållanden med anledning av pandemin, säger Peter Wiklöf.

Ålands näringsliv är intresseorganisation för företag på Åland och har cirka 500 medlemmar och sju anställda. Tidigare vd Anders Ekström meddelade tidigare i år att han tar sig an nya utmaningar.

 

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp