DELA
Foto: Matilda Saul

Nyans sommarjobbare Claudia: ”Jag vill vara med om spännande händelser”

Dagens sommarjobbare på Nya Åland heter Claudia von Wetter-Rosenthal, hon är 20 år gammal och är från Jomala. Den här sommaren ska hon hjälpa Nya Ålands sommarredaktion med nyhetsrapporteringen. Hon ser fram emot en sommar med nya erfarenheter och nya människor. Tidigare har hon studerat på Ålands Lyceum och tog studenten förra året. Det senaste året har hon studerat sitt första år på journalistprogrammet i Sundsvall, där har hon fått prova på att skriva, fota, filma och prata i radio.

– Man får prova på väldigt många olika saker, men jag har fastnat för att skriva. Det är en väldigt bra utbildning.

Vet du vad du vill jobba med i framtiden?

– Jag tror att jag skulle vilja skriva i tidning eller på webben, det har jag bestämt mig för. Sen tror jag att jag vill stanna i Sverige ett tag, men komma tillbaka till Åland någon gång i framtiden.

Vad vill du få ut av din sommar på Nya Åland?

– Jag hoppas att jag får lite mer erfarenhet och blir lite vanare med skrivandet. Jag vill vara med om spännande händelser och träffa mycket nya människor. Jag hoppas på att få lära mig mycket och få erfarenheter som jag kan ta med mig tillbaka till Sverige.

Vad ser du fram emot i sommar?

– Jag ser fram emot att träffa mycket vänner nu när man har varit borta så länge. Jag åker inte till Åland så ofta eftersom det är så långt bort. Sen vill jag också hinna umgås med familjen och bara ta det lugnt.

Vem vill du hälsa till?

– Min mormor Elisabeth.