DELA
Foto: Jeremic Slavoljub

”Jag steg av hissen samtidigt som det skakade till”

– Jag var på väg till sexans däck och skulle stiga av båten, berättar passageraren Sara Wikström.

– Jag steg av hissen samtidigt som det skakade till. Jag stod så att jag kunde gå ut på däck och kolla vad som hänt. Och då såg jag att vi var väldigt nära land och att vi bara kom närmare och närmare. Och sen stod vi där som vi står nu.2882138

Hur snabbt fick ni veta vad som hade hänt via fartygets högtalare?

– Det tog nog ganska länge. Det tog säkert en kvart innan de sade något. Jag tror att det första de sade var att vi hade gått på grund och att de undersöker skadorna. Jag hann ringa både till min moster, min mormor och min mamma och prata med min pojkvän och svärföräldrar innan de sade någonting.

Var passagerarna oroliga?

– Nej. Jag stannade ute på däck ganska länge. Det kom ganska mycket personal ut, och andra passagerare som undrade vad som hade hänt. Men det var ingen orolig stämning. Efter ett tag skulle vi alla samlas på nians däck.

– De har delat ut smörgåsar, och det finns kaffe och te och sånt.

Hon tycker att rederiet borde ha informerat passagerarna snabbt.

Vid halv fyra-tiden på lördagseftermiddagen, cirka en och en halv timme efter att Grace gått på grund, läste hon på YLEs hemsida att man väntade på att blåsten skulle mojna och att fartyget sen skulle dras loss.

– Den informationen har inte vi ens fått.

 

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp