DELA
Foto: Jonas Edsvik

Inget besvärstillstånd för missnöjd Paf-spelare

Ålands förvaltningsdomstol prövar inte ett besvär som en av Pafs finska kunder har inlämnat gällande ett beslut taget av Lotteriinspektionen.”Intentionen att ta ett ärende till domstol av skäl som anknyter till tillsyn eller allmänt intresse utgör inte skäl för besvärsrätt.”

Spelkunden anklagade spelbolaget för att minska spelarnas möjligheter till vinst och hävdade att slumpgeneratorn i ett av de spel som Paf tillhandahåller inte fungerar slumpmässigt. Paf i sin tur hänvisade mannens klagomål till tillsynsmyndigheten Lotteriinspektionen, som i ett beslut redogjorde för att det inte finns någon anledning att misstänka några oegentligheter i spelet. Då lämnade mannen in ett besvär över Lotteriinspektionens beslut till Ålands förvaltningsdomstol.

Detta rapporterade Nya Åland om i början av november. I slutet av förra veckan fattade Ålands förvaltningsdomstol beslutet att avvisa besväret utan prövning. Som skäl anger man att ärenden som anknyter till tillsyn eller allmänt intresse inte utgör skäl för besvärsrätt.