DELA

Varför får vi inte spela Eurojackpot?

Alltså vad gör Ålands politiker idag för att ålänningar ska få delta i Veikkaus olika spel? Nog går det att ta emot kraftiga lönelyft som skattebetalare är tvungna att ge, men vad ger ni åt skattebetalarna? Ni borde inte gå hem från Borgen förrän ni kan svara på frågan. Besvikelsen är stor hos 30 000 ålänningar då vi inte ens får köpa skraplotter nu efter 1 januari utan det fordras ett Veikkaus kort som vi inte kan erhålla på grund av att vi har våra addresser på Åland. Ni har svurit en ed på heder och samvete att ni ska göra allt för ålänningarnas bästa. Bevisa det nu.

Miljoner européer kan spela på till exempel Eurojackpot men inte 30 000 ålänningar. Ta inte emot en cent i lön om ni inte kan uppfylla era plikter. Detta har pågått i sex år och blir värre och värre. Politiker bär skulden för denna diskriminering. Ni kommer i historieböckerna för detta. Med hopp om svar och att kunna spela på Veikkausspel.

KURRE I JURMO

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp