DELA
Foto: Fredric Häggblom

Ingen prövning i HD för Hans Mattsson Ab

Tingsrättens och hovrättens beslut ändras inte – byggnadsfirman Hans Mattsson Ab har slutgiltigt försatts i konkurs. Det blev konsekvensen av att Högsta domstolen igår avslog firmans begäran om en sista överprövning.

Fallet har nu vandrat från tingsrätten i december i fjol (konkursbeslut) via hovrättens fastställande av tingsrättens dom fram till HD:s besked igår. Tingsrättens ursprungliga beslut innebar att Hans Mattsson Ab:s konkursbo inte får sälja mer egendom än vad som är nödvändigt för undvikande av förluster eller för betalning av de kostnader som föranleds av förvaltningen av konkursboet och skötseln av egendomen.

Hans Mattsson Ab yrkade i besväret till hovrätten att företagets ansökan om företagssanering skulle godkännas, alternativt att ärendet återförvisades till tingsrätten, ett yrkande som alltså nu slutgiltigt avslagits i HD.

Motparter i ärendet är Andelsbanken för Åland Ab, Anordica Oy och Harrys El Ab.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp