DELA
Foto: Jonas Edsvik

Inbrott i serveringstält under festhelgen

Det serveringstält i Miramarparken som delas av Stallhagen, Open Water Brewery och Amalias limonadfabrik drabbades av inbrott under festhelgen.
– Vi har blivit av med öl och en hel del verktyg, säger Stallhagens vd Tommy Ruponen.

Inbrottet skedde under natten till lördagen efter att festområdet i Miramarparken hade stängt och upptäcktes när personal kom till tältet för att ställa i ordning på lördagsmorgonen.

– Vi har blivit av med öl och en hel del verktyg. Vi håller på att analysera och sammanställa skadegörelsen nu, de har vridit på våra kranar under inbrottet också, för de fungerar inte riktigt som de ska, säger Stallhagens vd Tommy Ruponen.
Enligt honom drabbades ytterligare en av de tre leverantörerna som delar på tältet av inbrottet.

– Vi har polisanmält händelsen och polisen har också varit på plats här. Nu ska vi sammanställa en rapport över allt vi har blivit av med, säger han.

”Trevlig helg”

Kommissarie Tommy Thörnroos på polisen säger att han och kollegorna har hört om att inbrott i serveringstält har skett, men känner inte till några detaljer.
Trots festligheterna har helgen varit relativt lugn för polisen, säger han.

– Generellt har helgen förlöpt enligt plan. Det har varit mycket folk och glada människor i rörelse, men det verkar över lag ha varit en trevlig helg för många. Det har varit få polisingripanden och då har det handlat om det traditionsenliga när det är många människor som är ute och rör sig och det är alkohol inblandat. Det har varit något litet bråk och gruff, säger han.