DELA
Foto: Jonas Edsvik
Bilden är från ligacupmötet i februari i Eckeröhallen. På bilden kämpar Riku Sjöroos om bollen.

IFK möter HIFK i cupen i kväll

I kväll är det dags för åttondelsfinal i Finlands cup. Det är HIFK som gästar Wiklöf Holding Arena i matchen som sparkas igång klockan 19.30.

Efter ett två veckor långt landslagsuppehåll är det igen dags för IFK-match, denna gång i Finlands cup. På vägen till kvällens cupmatch har IFK Mariehamn besegrat Pargas IF, FC Åland och EPS.

Det är formsvaga Helsingfors IFK, HIFK, som gästar Wiklöf Holding Arena för kamratmöte i åttondelsfinalen i kväll. HIFK har bara samlat ihop tre poäng på nio matcher i Veikkausligan denna säsong. Men mycket bättre har inte IFK Mariehamn inlett säsongen, då man ligger nästsist i tabellen med sju poäng.

Nu är det ändå Finlands cup som gäller, och ligatabellen spelar ingen roll. På IFK Mariehamns hemsida skriver man att det två veckor långa matchuppehållet har betytt en veckas semester för spelarna. Förra veckan tränade man ändå som vanligt. Under onsdagens träning bröt Mikko Sumusalo nyckelbenet, så laget får klara sig utan honom i kväll. Klubben räknar med att han uteblir från spel i 6-8 veckor.

Kvällens match direktsänds som vanligt på Ruutu+. Om matchen inte är avgjord efter ordinarie speltid, så avgörs den på straffar. Vinnaren möter antingen division 1-laget PK-35 eller division 2-laget Salpa i kvartsfinalen.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp