DELA
Foto: Stefan Öhberg

Högstadiet öppnar – om lugnet varar

Om lugnet håller i sig på coronafronten väntar lättade restriktioner om en vecka: närundervisning i högstadiet, ok att besöka gym och bibliotek samt fritt fram för ungas hobbyverksamhet utomhus upp till 20 personer.– Vi går mot ljusare tider, försäkrade lantrådet Veronica Thörnroos (C) på gårdagens presskonferens om corona-läget.

Lantrådet inledde presskonferensen i går med goda nyheter: samtliga åländska myndigheter hade på måndagens morgonmöte rapporterat att smittoläget i landskapet var lugnt.

Landskapsläkare Knut Lönnroth redogjorde sedan för vad som kommer att gälla från och med måndag nästa vecka, om lugnet består:

– Högstadierna öppnar för närundervisning, med rekommendation om användning av munskydd för elever och lärare, ”där det är möjligt”.

– För gymnasieundervisningen och den fria bildningen gäller dock distansundervisning till och med påsk.

Samtidigt avslutas rekommendationen mot att besöka butiker i onödan och det blir åter möjligt att besöka gym och bibliotek så länge man gör det ansvarsfullt.

Läs mera i dagens Nyan!

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp