DELA
Foto: Stefan Öhberg

Händer det för mycket?

Rockoff, Vikingamarknad, Sjödagar, Poker Run, bilutställning med cruising är exempel på evenemang som infaller under en kort tid.
Vad tycker du?
Borde sommarens evenemang spridas ut mera?

Denna vecka gäller det som ålänning att hänga med i svängarna. Samtidigt som årets Rockoff går av stapeln ska man även hinna gå på Sjödagarna och Vikingamarknaden.

Man ska kanske hinna åka på en helikoptertur och kolla på 25 juli-konserten i Miramarparken. De som inte råkar pricka sin semester till denna vecka ska dessutom på sidan av alla evenemang hinna vara på jobbet.

I månadens Åland Gallup vill Nya Åland veta vad du tycker. Borde alla evenemang spridas ut mera över sommarhalvåret? Är det för mycket som händer samtidigt under kort tid eller är det bra som det är i dag?

Veckans snackis

Diskussioner kring den hektiska veckan har förts på sociala medier och i kafferummen.

Även på Visit Åland diskuterar man saken under lunchen.

– Utmaningen är att folk har semester under den här tiden, vilket är största orsaken att evenemangen hamnar på de här veckorna, säger PR- och marknadskommunikatör Björn Wennström.

Han påpekar att det även finns exempel på evenemang som ordnas långt utanför den ordinarie säsongen.

– Till exempel skördefesten på hösten lockar hit massor med folk.

Men det kan vara mera utmanande att anordna ett evenemang när semestertiderna är över.

– Det kräver mera ansträngning, men bevisligen går det att ordna grejer utanför den stora turistsäsongen, säger Wennström.

Klicka här för att komma till Åland Gallup. Du är givetvis anonym när du deltar, men du måste registrera dig med ditt Facebook-konto.

Du får också svara på frågan vilket parti du skulle rösta på om det var val i dag. Omröstningen är öppen till klockan 22 på lördag kväll.

Åland Gallup är ett samarbete mellan Nya Åland och Mats Adamczak som ansvarar för omröstningen