DELA
Foto: Jeanette Pettersson

Se upp, ni som kör mot stan från Hammarland och Eckerö

Landsvägen i Hammarland kommer att vara delvis avstängd för trafik mellan måndag och fredag. Detta på grund av arbeten med cykel- och gångbanan.

Det är från och med måndag den 8 april klockan 10 till och med fredag 12 april kommer en sträcka av Hammarlandsvägen att stängas av i samband med byte av trummor vid byggnation av gång- och cykelbana, meddelar landskapets infrastrukturavdelning i ett utskick.

Sträckan som stängs av ligger mellan korsningen Hammarlandsvägen – Skarpnåtövägen och Hammarlandsvägen – Mejerigatan.

Tar längre

Enligt infrastrukturavdelningen kommer trafiken i stället att ledas om på Skarpnåtövägen och Mejerigatan. Trafik till tomter som finns längs den avstängda delen av Hammarlandsvägen är tillåten från korsningen vid Mejerigatan.

Det kommer att finnas trafikanvisningar och vägmärken på platsen.

”Ålands landskapsregering uppmanar trafikanter att köra försiktigt och ta hänsyn till medtrafikanter och de som arbetar på vägen samt att vara ute i god tid för att undvika förseningar då avstängningen kan leda till längre transportsträcka.”

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp