DELA
Foto: PRIVAT<07_Bildrubrik>NY INFORMATION En liknande klänning lämnades in 2010. Men det är osäkert om det är den som Maarit Feldt-Ranta köpt på Emmaus.

Guldklänning inlämnad 2010

En klänning i guldbrokad lämnades in till Emmaus för sex år sedan.

Är det den som ska på självständighetsbal?
Vi har efterlyst information om en klänning som riksdagsledamot Maarit Feldt-Ranta (S) köpt i oktober hos Emmaus i Mariehamn för 6 euro och som hon tänker bära på presidentens självständighetsmottagning.

– Klänningen kan ha varit min mammas, skriver Christina ”Kicki” von Hertzen. Hon dog 2010 och efterlämnade några eleganta aftonklänningar, bland annat i guldbrokad, som jag samma år lämnade in till Emmaus. Tyvärr minns jag inte i detalj hur de såg ut, är inte själv särskilt modemedveten.

– Om det är min mammas klänning stämmer 1960-talet bra. Mamma var cirka 175 cm lång och slank. Hon bodde i Vaxholm i Sverige och sömmerskan hon anlitade ganska mycket hette Marika – har glömt efternamnet – och bodde på Bråvallagatan i Stockholm.

Men Emmaus verksamhetsledare Robert Jansson har svårt att tro att en klänning som lämnades in 2010 köptes i år.

– Nej, så länge har vi inte klänningar i lager. Möjligen har någon köpt den och sedan lämnat tillbaka den igen, säger han.

Vet du något mer kontakta gärna Nyan på redaktion@nyan.ax.