DELA
Foto: Arkiv Rasmus Olin

Gnistens skick oroar föräldrar

Pulkbacken Gnisten i Mariehamn är i dåligt skick. Stenar och rör är synliga i backen och ambulans har tillkallats på grund av olyckor som har förekommit i backen i år.

– Gnisten skänker så mycket glädje, men det är inte roligt om barn riskerar att skada sig, säger föräldern Annika Sjölund.
Gnisten i Mariehamn är populär bland de som vill åka pulka. Men i vinter har flera barn skadat sig i backen och föräldrar har uttryckt sin oro över backens skick. Backen är gropig och där finns bland annat synliga rör och vassa stenar.

– Gnisten skänker så mycket glädje till alla de som utnyttjar backen, men det blir ju olyckligt om barn riskerar att skada sig, säger Annika Sjölund som själv har besökt Gnisten med sin son.

Annika Sjölund säger att hon har varit i backen när ambulansen har kommit dit på grund av en olycka i backen.

– Den användes ju för utförsåkning tidigare men nu är det en pulkbacke och kanske borde man försöka jämna ut den och anpassa den för pulkaåkning, säger Annika Sjölund.

Huvudansvaret för Gnistens skick ligger på fritidssektorn i Mariehamn.

Enhetsledare Lennart Axelsson säger att personal besöker Gnisten varannan dag för att städa upp och ta bort guppar.

– Vad gäller sprängstenen så ska vi ta bort den omedelbart. Röret som finns i backen är ett ventilationsrör och vi har lagt däck runt som ska skydda åkarna, säger Lennart Axelsson.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!