DELA
Foto: Oliver Nyholm<07_Bildrubrik>FÄRDAS MED STIL Tommy Björklund, André Johansson och Tommy Björklund har fixat upp bussen för att ha som biltransport och bostad då de åker på olika rallyevenemang.

Från vrak till drömbuss på 300 timmar

För ungefär ett år sedan fick André Johansson, Thomas Häggblom och Tommy Björklund syn på en illa medfaren racebuss till salu billigt på Blocket.

Idag är den både partybuss, bostad och biltransport när de tre åker på rallyn.
André Johansson, Thomas Häggblom och Tommy Björklund har sedan julen haft som projekt att rusta upp en Volvobuss från tidigt åttiotal.

De tävlar alla tre i olika former av terrängrally, Tommy i Team Black Fox och Thomas och André i Team Mean Niva, och har också byggt sina egna rallybilar.

– Tanken med bussen var att vi skulle få tag på ett fordon som vi kunde använda både för att bo i och för att frakta båda våra bilar i. Vi tröttnade på att bo i tält och ett tag fraktade vi Andrés och Thomas bil i en hyrd trailer bakom min skåpbil, men det var både jobbigt och kanske inte helt lagligt, säger Tommy.

Projektet började för ungefär ett år sedan på samma ställe där det slutförts: Sundby svets.

Bussen hittade de i Bromma efter sökningar på säljsajten Blocket

– När vi först kom dit ville den inte starta, torkarbladen fungerade inte, den hade inget ordentligt avgassystem och vindrutorna hade blivit söndersparkade. Den hade stått där i tio år eller något sånt. När vi trots allt bestämde oss för att ta hem den köpte vi en stor plastskiva som vi skruvade fast över rutan och som böjde sig inåt så den nästan tog i ratten när vi kom upp i 90 kilometer i timmen på motorvägen.

Läs mer i torsdagens Nyan!