DELA
Foto: Theresa Axén

Förslag i riket om att slopa de sista krogrestriktionerna

Slopa de krav som gäller restaurangernas servering, öppettider, kundantal och sittplats från den 1 mars: det föreslår regeringens ministerarbetsgrupp.

Ministerarbetsgruppen föreslår att de krav som gäller restaurangernas servering, öppettider, kundantal och sittplatser slopas från och med den 1 mars. Det framgår i ett pressmeddelande från Social- och hälsovårdsministeriet.

I förslaget ingår att de allmänna hygienkraven för restauranger ska gälla fram till den 31 mars. Arbetsgruppen garderar sig med att om belastningen på sjukhusen ökar på ett betydande sätt ska lättnaderna i restriktionerna omprövas.

Ministerarbetsgruppen vill även att de ändringar i sjukförsäkringslagen som gjorts på grund av coronaepidemin ska förbli i kraft till och med den 30 juni 2022. De temporära undantagen från lagen om utkomstskydd för arbetslösa ska gälla fram till den 28 februari.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp