DELA

Stort intresse för öppet hus hos Nyan

En strid ström av besökare har det varit i trädgården i Dalbo och i Nyanhuset idag. Vi har hållit öppet hus för att bland annat berätta om vår satsning på att bli sjudagars tidning, men såklart lockar Strandnäs FBK:s brandbil och hoppslottet i trädgården också glada besökare.

– Det är fantastiskt roligt med det stora intresset, säger chefredaktör Jonas Bladh.

Grundorsaken till dagens festligheter är förstås att Nyan idag publicerade sin första digitala helgtidning. Med start idag kommer en e-Nyan att publiceras alla dagar i veckan, vardag som helgdag. Chefredaktör Jonas Bladh var en av dem som fanns på plats för att visa hur man enkelt läser tidningen digitalt.

– Det har varit en jämn ström med folk. Och det är så roligt att så jätte, jätte många är intresserade av vår e-tidning. Vi har sålt många digitala prenumerationer och även väldigt många paddor att läsa på, säger han.

Uppe i tv-studion har det också varit rusning. Över trettio inspelningar har gjorts där besökare fått prova på att läsa in en påa, alltså påannonsera ett inslag. En av inspelningarna kommer att sändas i måndagens tv-nyheter i samband med att vi sänder tv-inslaget från dagens Nyandag. Under fliken Senaste nytt från Åland24 finns nu alla nyhetsuppläsare till beskådning.

studion

Själva Nyanhuset, ritat av arkitekt Lasse Bergh, väcker också uppskattning bland besökarna.

– Ni har det så stort här, säger en besökare.

 

 

Anna Björkroos