DELA
Foto: Ida Jansson

Flytt och nytt i Maxinge

Ny affärsverksamhet öppnas sannolikt i Maxinge i höst.
– Maxinge är ett bra läge för försäljning, säger Björn Wennström, Maxinges centrumchef.

Även om det sker utflyttningar så behöver inte lokalerna stå tomma länge. Butiken Dimoda har flyttat från Maxinge och öppnar snart i varuhuset Zeipels källarvåning. Leksaksaffären Lekia håller som bäst på att flytta till Dimodas gamla lokal. Vem som flyttar in till Lekias före detta lokal i Maxinge är ännu okänt.

– Vi för diskussioner med intresserade parter men ingenting är bestämt. Det kommer att göras vissa omändringar, det är möjligt att två eller tre olika verksamheter får plats i Lekias gamla lokal. Det var en anledning till varför det passade bättre om Lekia flyttade till Dimodas gamla utrymmen, säger Wennström.

Det finska textilföretaget Finlayson, som har en pop-up shop i köpcentrumet skulle egentligen ha flyttat ut i augusti, men valde att förlänga kontraktet tills årets slut.

– Det är roligt att de får vara med om julhandeln. De har varit top-tre i försäljning bland Finlands alla Finlayson-butiker hela sommaren, det har alltså gått jättebra för dem.

När Finlayson flyttar ut kommer lokalen att renoveras för att i mitten av mars 2017 kunna öppna sina dörrar till en HM-butik där kosmetik och heminredning kommer att finnas till försäljning.