DELA
Foto: Stefan Öhberg

Flera fordonsförseelser under måndagskvällen

Polisen har under gårdagkvällen och natten genomfört en rad trafikkontroller runt om på Åland och flera bilister stoppades.

På Järsövägen körde en person 27 km/h över den angivna hastighetsgränsen på 70 km/h under kvällen i går och 16 dagsböter delgavs på plats.

Någon timme senare stoppades en personbil i Jomala Kalmarnäs efter att ha kört 67 km/h på en 50-väg. Fordonet var obesiktat och 13 dagsböter delgavs på plats och fordonet delgavs körförbud.

En annan personbil som ägaren inte betalat fordonsskatt för stoppades på Svibybron. Föraren fick 10 dagsböter och fordonet fick körförbud.

Under natten stoppade polisen också en fordonskombination på Lemlandsvägen i Lemland på grund av trasig belysning. Föraren blåste 0,7 promille i alkometern och misstänks för rattfylleri. Släpet visade sig vara obesiktat och avregistrerades.

Polisen genomförde också en trafikkontroll på Hammarlandsvägen under måndagkvällen, men där krävdes inga åtgärder. En berusad man togs också om hand i Strandnäs efter att han stört en kioskägare. (ck)