DELA

Festivalstämning på Fishbait

Igår gick startskottet för rockfestivalen Fishbait. På scenen stod bland annat åländska bandet Lamori och vi var självklart på plats för att ta tempen på besökarna.

– Jag är här för att fira min födelsedag, säger besökaren Ulrika Haglind som åkt från Borlänge för att vara med på festivalen.
Trots en osäker väderleksrapport var det många som hittade till festivalen Fishbait vid Stallhagen under fredagskvällen. Festivalen gör nu sitt tredje år på Åländsk mark och så snart tonerna började ljuda från stora scenen skingrades de mörka molnen och hela festivalområdet sveptes in i ett glittrande guldgult ljus.

– Det är ett ljuvligt ställe. God öl och en bra blandning på artister, säger Anna Südhoff som besöker festivalen för andra året i rad.

Att festivalen blivit ett dragplåster för rockfantaster långt utanför Åland står klart när vi pratar med besökarna och bland annat svenskar, finnar och ålänningar återfinns i mängden av glada besökare. En av de som hittat till festivalen är Caroline Gabrielsson från Hultsfred i Sverige.

– Förra året såg jag bilder härifrån och sade att dit måste jag verkligen åka, säger hon.

Festivalens program får många komplimanger från besökarna. En av höjdpunkterna, enligt de vi pratat med, är bandet Heavy Tiger. Ett svenskt rockband bestående av tre tjejer.

– Det ska bli roligt att se dem. Arrangörerna har verkligen lyckats hitta vår musiksmak. Det är inte de största banden men de har lyckats få hit många bra. Det är en ganska smal genre så det är inte så enkelt. De måste gilla den här typen av musik själva, säger Michael Karlsson från Strängnäs som besöker festivalen tillsammans med sina fyra kompisar.

Läs mer i måndagens tidning.