Åland United besegrade TPS i Åbo

Åland Uniteds bortamatch mot Åbolaget TPS blev en favorit i repris. Precis som då lagen senast möttes gick ÅU segrande ur matchen efter ett avgörande mål av Emelie Johansson.
Det var ett skarpt TPS som mötte Åland United på Yläkenttä i Åbo på lördagen. TPS gjorde en av säsongens bästa halvlekar men ÅU var väl förberedda och bjöd på tufft försvar.

De första 45 spelminuterna blev både jämna och händelselösa. Men i paus lade ÅU om sitt offensiva spel och kunde inleda andra halvlek med en betydligt högre växel, vilket genast gav resultat.

Tre minuter in i andra halvlek nickade Emelie Johansson in 0–1 efter ett inlägg av Pille Raadik.

– Vi kom in väldigt hungriga i andra halvlek och det såg direkt bra ut. TPS höll lite tillbaka, kanske för att de var nöjda med sin första halvlek, säger ÅU:s tränare Samuel Fagerholm.