DELA
Foto: Stefan Öhberg

Fängelsestraff för misshandel och hemfridsbrott

Ålands tingsrätt har dömt en 32-årig man till villkorligt fängelse för hemfridsbrott. Mannen hade enligt tingsrätten misshandlat en kvinnlig bekant i hennes hem.

Enligt åtalet hade 32-åringen varit hembjuden till målsäganden. Kvinnan hade varit trött och gått och lagt sig. Mannen hade frågat om han får drick lite vin. Lite senare när mannen kom till sovrummet tyckte kvinnan att han betedde sig konstigt.

Då gick kvinnan till köket för att se efter vad som hänt. Där hittade hon en urdrucken Bacardiflaska som enligt henne varit oöppnad. Då hon frågade om flaskan blev mannen arg. Han slog henne flera gånger med öppen handflata. Misshandeln fortsatte i sovrummet där 32-åringen höll fast kvinnan och hindrade henne från att ringa efter hjälp.

Misshandeln upphörde när en granne ringde på dörren. Grannen vittnade i tingsrätten om att 32-åringen verkat frånvarande och som om han inte vetat vad som pågått.

32-åringen nekade till åtalet. Han uppgav att han inte misshandlat kvinnan och att det endast funnits lite sprit i flaskan.

Tingsrätten fann målsägandes berättelse trovärdig. 32-åringen dömdes till 75 dagars villkorligt fängelse.