DELA
Foto: Jonas Edsvik<07_Bildrubrik>DAGEN EFTER Sunds FBK fanns på plats hela natten efter branden och eftersläckningen fortsatte ännu i går.

Familjens hem – en hög sotig bråte

I dag återstår bara en hög svart bråte av Nina Petterssons och hennes barns hus i Sund Tosarby som brann ner till grunden på tisdagskvällen.

– Det är första gången i livet som vi inte äger något annat än kläderna på kroppen, säger hon.

Dagen efter branden är det rätt tyst och stilla där det bara ett halvt dygn tidigare fanns ett äldre stockhus, tidigare huvudbyggnad i hantverksskolan i Tosarby.

Två brandkårister från Sunds frivilliga brandkår spolar vatten på de rykande husresterna där inget annat än sönderbrända stockar återstår.

Plastbanden runt gårdsplanen fladdrar och de enda spår som finns av mänskligt liv är en liten nalle och en hundkorg med filt.

Husets ägare Nina Pettersson var inte hemma när branden började vid halv sju-tiden på tisdagskvällen. Inte heller hennes barn – tre barn i mellanskoleålder, en baby och ett äldre barn – var hemma.

I huset fanns bara sex hundar och flera katter.

Nina Pettersson hänvisar till sin särbo Eskil Jansson när Nya Åland vill veta mera om branden. Så här berättar han:

– Nina hade åkt till återvinningsstationen med grejer och hade barnen med sig i bilen. När hon kom hem och steg ur bilen märkte hon att brandvarnaren tjöt och trodde att det var varnaren från pannan som larmade. När hon gick in såg hon att det rök ur ett av barnens rum men öppnade inte dörren som tur var för då hade branden spritt sig ännu snabbare.

Läs mer i papperstidningen eller e-Nyan!