DELA
Foto: Kiki Alberius-ForsmanHAR FÅTT EFTERFÖLJARE Nya Ålands Kiki Alberius-Forsman berättade nyligen om en resa till Kap Verde, en ögrupp i Atlanten väster om Afrika i höjd med Sengal. På bilden är det maken Stig som handlar bananer i byn Bofareira med 150 invånare.

Exotiska resmål på sportlovet

Kanarieöarna visst, men Dominikanska Republiken och Kap Verde är också destinationer för ålänningar på sportlovsresa.

Gunilla Karlsson, vd för Citytravel, säger att deras charterresor är omtyckta.

I år, som förut, är Kanarieöarna fortfarande ett populärt resmål men Karlsson säger att ålänningarna också åker till Dominikanska Republiken i Västindien, Thailand och Kap Verde (bilden).

Man kan tro att dem flesta bokar resor på nätet nu för tiden.

– Men vi har väldigt många som hellre kommer hit och bokar sina resor. Det bli lättare och tryggare för till exempel äldre och barnfamiljer att låta oss boka resan. Vill man åka charter så är det många som bokar via oss men annars bokar de sina egna resor, säger Karlsson.

Petra Sonneborn från Axtours, säger att många vill åka charterresor och det erbjuder inte Axtours.

Däremot erbjuder de direktflyg med Norwegian eller SAS till Kanarieöarna.

Vill man boka ett sådant direktflyg är det bäst att vara ute god i tid eftersom det vanligtvis bli dyrare ju längre man väntar, till skillnad från charter som ibland blir billigare i sista minuten.

– De flesta på Åland åker till Kanarieöarna eller annat resmål. Vi har dock sett att det skall vara ovanligt varmt för den här tiden på året i Grekland, säger Sonneborn.