DELA
Foto: Pietro Naj-Oleari

EU-kommissionär besöker Åland

EU-kommissionären Virginijus Sinkevičius från Litauen kommer att delta i Regeneration-veckan i augusti i Mariehamn.

Sinkevičius kommer att vara huvudtalare för högnivåmötet, som äger rum på Åland under 100-årsjubileumsåret av självstyrelsen. 

– Åland stärker sina positioner på den internationella arenan, mycket tack vare ReGeneration 2030, sa lantrådet Veronica Thörnroos på en digital presskonferens på onsdag förmiddag.

– Olika landskapsregeringar har försökt sedan 1995 att få en EU-kommissionär att besöka Åland. Och nu, genom ReGeneration 2030, har vi äntligen lyckats, sa Thörnroos.

Virginijus Sinkevičius ansvarar för miljö, hav och fiske inom EU och är en toppolitiker. Hans besök är en ordentlig fjäder i hatten både för Åland och ReGeneration 2030.

Regeneration 2030 är en rörelse som leds av tonåringar och unga vuxna i Norden och i länderna kring Östersjön. Rörelsen arbetar för att FN:s hållbarhetsmål ska förverkligas och att unga människor ska få en framträdande roll i samtalen om framtiden.

Rörelsen bygger på friviligt arbete och har inte något vinstsyfte.

Läs mera i morgondagens Nya Åland!

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp