DELA
Foto: Stefan Öhberg

Enholm lederfeministparaply

Ålands Feministparaply har valt en ny styrelse, som enligt ett pressmeddelande består av ”en blandning mellan nya och rutinerade medlemmar”. Mötet valde enhälligt att ge Sofia Enholm förnyat förtroende som ordförande för föreningen.

”Jag är väldigt hedrad över att ha fortsatt förtroende från medlemmarna att leda föreningen ännu ett år. Jag ser fram emot att få kavla upp ärmarna och jobba för att motverka ojämställdheter som förekommer i arbetslivet, som är föreningens fokus för året”, säger Sofia Enholm i en kommentar.

Som vice ordförande valdes Kristin Mattsson, tidigare ledamot i styrelsen.

I sin helhet består styrelsen av Sofia Enholm, Kristin Mattsson, Jenny Lindgren, Fredrika Kvist-Snellman, Jessica Josefsson, Anna Südhoff och Anna Johansson.

Vid mötet höll Eva Amundsdotter från Stockholms universitet en föreläsning med temat ”Ojämställdhet i arbetslivet – hur görs ojämställdhet och vad kan man göra åt den”.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp