DELA

En person död i trafikolycka på Brändö

UPPDATERAD 20.13. En person i 50-årsåldern är avliden efter en singelolycka på Torsholma, Brändö på juldagen. Olyckan inträffade vid 15.30-tiden. En annan person är förd med Superpuman till Åbo för vård.

Kommissarie Tommy Thörnroos bekräftade dödsfallet för Nya Åland vid 20.10-tiden. I det här skedet vet man väldigt lite om omständigheterna till olyckan, men man lovar återkomma på jul annandag.

Olyckan inträffade på Askörsbron på Torsholma, Brändö. Bron är den tredje bron när man kör från Torsholma. Det handlar om en singelolycka med två personer i en bil. Vad som hänt är oklart. En person fördes med Gränsbevakningens helikopter, Superpuman, till Åbo universitetssjukhus för vård. En annan person konstaterades vara avliden på plats. Det är en person i 50-årsåldern, men polisen uttalar sig inte om huruvida det är en man eller en kvinna. De anhöriga är underrättade. Den åländska polisen har inga uppgifter om den skadade personens hälsotillstånd. Larmet till Alarmcentralen kom vid 15.53. På juldagskvällen var två poliser på olycksplatsen för att säkra spår och bilda sig en uppfattning om olyckan.