DELA
Foto: Jonas Edsvik<07_Bildrubrik>MISTER SALEN Edlagårdens nya ägare vill ha hyra för samlingssalen från och med april. Men stadens äldreomsorg har inga pengar budgeterade för sådant.

Edlagårdens hyresgäster mister samlingssal och kök

När Marstad köpte Edlagården i slutet av fjolåret var oron stor bland Edlagårdens hyresgäster, mestadels pensionärer.

– Då lovade Marstad att allt skulle fortsätta som hittills och att inga större förändringar var på gång. Men det höll bara i två och en halv månad, säger hyresgästen Anja Hagman.

Vid lunchtid i går informerade stadens hemtjänst om nyordningen som gäller från 22 mars. Marstad har enligt vikarierande hemtjänstledare Marianne Rosenholm begärt 800 euro i månadshyra för samlingssalen och det lilla köket och den utgiften har äldreomsorgen inte budgeterat för.

Anja Hagman försökte övertyga hemtjänsten att de boende behöver samlingssalen både för matintag och social samvaro.

– Här har vi musikevenemang, här firar vi våra födelsedagar och ordnar andra fester, här talar vi med prästen. Det finns ingen annanstans vi kan samlas. Nu blir vi hänvisade till våra små lägenheter, den sociala samvaron slås sönder och ingen bryr sig. Jag är realist och förstår att Marstad vill ha in pengar för utrymmet men jag anser att äldreomsorgen bör betala hyran. Är vi inte värda 800 euro i månaden? Och vilka löften bryts härnäst?

Läs mer i papperstidningen eller e-Nyan!