DELA
Foto: Eckerölinjen

Eckerö ändrar avgångstid och kör långsammare

Eckerölinjen tidigarelägger avgångstiden på morgonavgången från och med januari, berättar rederiet i ett pressutskick idag måndag. Som orsak uppges både de höga bunkerpriserna och en strävan efter bättre arbetsmiljö.

Det är från och med måndagen den 2 januari 2023 som m/s Eckerö avgår 30 minuter tidigare från Berghamn på morgonen, vilket betyder klockan 8, och med ankomst klockan 9 lokal tid till Grisslehamn.

-Orsaken till beslutet är dels dagens höga bunkerpris, dels fördelen med att vi får en hel timme för proviantering och bunkring i Grisslehamn före vår avgång klockan 10. Vi får en bättre arbetsmiljö för vårt provianterings- och bunkringsarbete i Grisslehamn tack vare 15 minuter längre hamntid. Samtidigt minskar bunkeråtgången och därmed även vår miljöpåverkan, då vi genom att förlänga överfarten kan dra ner på framfarten med drygt 2 knop, förklarar Eckerölinjens vd Tomas Karlsson i pressmeddelandet.

Bussen från Mariehamn till Berghamn anpassas också och avgår från Mariehamn klockan 07.00 från och med 2 januari

Övriga avgångar kommer inte att justeras, enligt rederiet.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp