DELA
Foto: Jonas Edsvik

Crosskey utökar sin verksamhet

Länsförsäkringar Bank har valt Crosskey som samarbetspartner för att byta ut sitt IT-system för administration av värdepappershandel.
– Det känns mycket bra och inspirerande, säger vd Thomas Lundberg.
Länsförsäkringar Bank har tidigare använt sig av Nasdaq och Nasdaqs Wizer-tjänst men kommer nu att bygga sin framtida verksamhet på Crosskeys Onefactor-system. Crosskey förvärvade för cirka ett år sedan det finska mjukvarubolaget Model IT som med sina cirka 15 anställda i Helsingfors utvecklat Onefactor-systemet.

– För Crosskey innebär det här att Länsförsäkringar Bank ansluter till en växande kundskara på den svenska marknaden där allt mer välkända varumärken samarbetar med det åländska IT-bolaget, skriver bolaget i ett utskick.

För cirka ett år sedan levererade man en komplett bankplattform till ICA Bankens, Ikano Banks, Söderberg & Partners och Ålandsbankens svenska bolånesatsning. Nu har man alltså fått ytterligare en storkund.

– Vi känner att vi har medvind på den svenska marknaden och blir en allt mer etablerad aktör där. Det här visar också att vår strategiska satsning inom det här verksamhetsområdet och förvärvet av Model IT ligger helt rätt i tiden, säger Crosskeys vd Thomas Lundberg

 

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp