DELA
Foto: Stefan Öhberg

Chipsters nya ägare vill sälja Norrbölefabriken

Chipsters fabrik i Norrböle, Mariehamn, är till salu. Orsaken är att fabriken inte är lönsam. Samarbetsförhandlingarna är avslutade. Det meddelar Chipsters ägare, som tog över bolaget i somras och genast inledde samarbetsförhandlingarna.

I ett pressmeddelande berättar Gustaf Salmelin, vd för PNM Holding, att det inte är lönsamt att driva Norrbölefabriken i egen regi, men att man är villig att vara minoritetsägare.

– Vi har redan fått flera bud på verksamheten, så vi har gott hopp om att fabriken ska förbli i åländska händer och stanna kvar på Åland. Vårt önskescenario är att fabriken får en bred ägarbas med flera lokala aktörer ur det åländska livsmedelsklustret, där vi gärna stannar kvar som minoritetsägare. Vi skulle dessutom bli en av fabrikens största kunder, säger Gustaf Salmelin, vd för PNM Holding i pressmeddelandet.

Chipsters består av industrier på flera orter och fastighetsmassan blir för stor, menar man.

Nu fortsätter verksamheten fram till jul och nyår. Om ingen ny ägare hittas flyttas fabriken. Om det blir så sägs personalen upp, vilket de meddelats. Målet är att samtliga anställda erbjuds arbete inom koncernen.

– Om vi inte hittar nya ägare som vill driva fabriken vidare är vår plan B att öppna en annan verksamhet i lokalerna. Det bästa vore om någon vill fortsätta med den nuvarande produktionen, men vi tror även att den nya verksamheten vi planerar för skulle bli bra och leda till att det skapas nya arbetsplatser på Åland, säger Gustaf Salmelin i pressmeddelandet.