DELA

Carus köper två bolag

Det åländska IT-företaget Carus har köpt bolagen Quintek Systems i England och MNC Marine i Mariehamn. Det uppger bolaget i ett pressmeddelande.
Genom köpet av kassa- och restaurangsystemsspecialisten Quintek Systems, www.quinteksystems.com, etablerar sig Carus i Storbritannien med två kontor, ett i London och ett i Leeds, skriver man.

Detta innebär även att Carus startar en ny affärsenhet: Carus Retail. Quintek Systems lösningar för restauranger, butiker och barer har redan integrerats med Carus systemplatform och är i drift hos den första kunden Wightlink, med installationer pågående hos ytterligare kunder.

– Jag är mycket glad över att vi nu har skapat ett nytt affärsområdei form av Carus Retail samtidigt som vi, i tillägg till det nyligen öppnade kontoret i Seattle USA, får en god marknadsnärvaro i England, skriver Carus CEO Anders Rundberg.

Carus har också köpt MNC Marines affärsverksamhet, en specialist på kommunikations- och Infotainmentlösningar till sjöss med kontor i Mariehamn Finland. MNCs service och produkter kommer att integreras med Carus systemplatform för att skapa nya och förbättrade ombordtjänster av en typ som tidigare inte varit vitt tillgängliga för färjeindustrin.

– Vi växer snabbt och tack vare dessa företagsköp kommer vi att nå en omsättning om 10 miljoner euro för 2015, en ökning om 70 procent från 2014, skriver Anders Rundberg.