DELA
Foto: Johan OrrePREMIÄR Marcus Brandt inledde säsongen med duathlon-SM i Upplands Väsby. Han var snabbast av alla i sin åldersklass, och sexa totalt.

Brandt tog SM-guld i duathlon

DUATHLON. Triathleten Marcus Brandt inledde under gårdagen sin tävlingssäsong med att ställa upp på duathlon-SM (löpning och cykel) i Upplands Väsby norr om Stockholm.

Ålänningen tävlade på distansen 27,5 kilometer – där deltagarna löper 5 kilometer, cyklar 20 kilometer och avslutar med ytterligare 2,5 kilometers löpning – på fina 58 minuter och 53 sekunder, vilket var drygt två och en halv minut från segraren Vasco de Paiva Vilaca, Västerås simsällskap (Brandt tävlar för Uppsalaklubben IF Mantra Sport i Sverige).

Av de totalt 104 deltagarna som tog sig i mål på distansen hade Marcus Brandt sjätte bästa tid. I sin tävlingsklass var Brandt snabbast av alla, och kan därmed titulera sig svensk mästare i Master 35-39-kategorin.

–Duathlon-SM är en bra genomkörare för mig inför min halva Ironman i Barcelona den 22 maj där jag ska försöka kvala in till VM i Australien i höst, säger Marcus Brandt.  (om)

Resultat från duathlon-SM hittar ni HÄR (extern länk).