DELA
Foto: Erkki SantamalaBRA KVARTAL Tallink Group, dit Tallink Silja hör, rapporterar om en bra start på året.

Bra första kvartal för Tallink Group

Omorganiseringar i verksamheten gav Tallink Group mer intäkter och högre lönsamhet trots färre passagerare under det första kvartalet av 2015.
Bruttovinsten för Tallink Group är dryga 26,1 miljoner euro under det första kvartalet, vilket är 14,3 miljoner mer än samma period i fjol. Rörelseresultatet uppgick till 19,5 miljoner euro vilket är en ökning med 15 miljoner euro jämfört med i fjol. Ser man på nettosiffrorna är förlusten för perioden mindre än för samma period i fjol, 13,3 miljoner för innevarande år jämfört med 23,4 miljoner i fjol.

Nästan 1,8 miljoner passagerare åkte med Tallink Groups fartyg under perioden 1 januari till 31 mars. Det är 5,9 procent färre än under samma period i fjol. Men ändå ökade intäkterna med 2,7 procent. Orsaken är att man gjorde omorganiseringar i verksamheten som trots minskade passagerarsiffror ökade intäkterna och lönsamheten.

På rutten Estland- Finland ökade intäkterna med 2,7 procent, huvudsakligen beroende på att fraktenheterna ökade med 21,3 procent. Orsaken till ökningen av fraktvolymen beror på att Sea Wind bytte från rutten Finland-Sverige till Estland-Finland.  (ns)

Läs mer i tisdagens Nya Åland!