DELA

Bowlinglaget blev Öspelspärlor

Ett par timmar innan Idrottsgalan skulle braka loss på lördagskvällen i Alandica delades priset Öspelspärlan ut av Stiftelsen Åland Island Games -91, en utmärkelse stiftelsen delat ut sedan grundadet då Åland hade Öspelen 1991.

Varje år delas priset ut till en åländsk deltagare som ”har som gjort någonting alldeles extra fint under Öspelen”, som motivering lyder.

Och i år blev det bowlingen som belönades – extra roligt eftersom bowling inte varit en gren i spelen på 20 år!

Motiveringen lästes upp av Terese Flöjt och löd:

”Team Åland Bowling bjöd publiken på spänning och äkta öspelskänsla.  Alla bowlare i laget stod dessutom för fina idrottsliga prestationer, vilket resulterade i en imponerande medaljskörd. Spelen på Gibraltar 2019 förgylldes verkligen av Team Åland Bowlings glädje, vänskap och skicklighet vilket Stiftelsen belönar med priset Öspelspärlan.”

En av bowlarna som belönades var Ann Kvarnström, som sken av belåtenhet.

– Det känns jättebra! Otroligt tacksamt att bli uppmärksammad!

Kvarnström har spelat bowling sedan hon var sju och kan verkligen kallas veteran. Ändå var detta bland det roligaste hon varit med om.

– Så himla kul att bowling var med i spelen igen, och alla upplevelser det gav att vara där! 

– Det känns som ett riktigt minimästerskap, och känslan av att vara ett lag och representera Åland var lysande. 

Bowlinglaget fick medaljer i alla fem klasserna. Den fina pokalen är ny för i år och kommer att ges som ett vandringspris till varje ny pristagare. Den var en donation från Dick Ekström, stiftelsens mångårige ordförande.