DELA
Foto: Stefan Öhberg

Bilist ignorerade stoppskylt – nära krock med polisbil

En bilist var nära att krocka med en polispatrull när hen ignorerade en stoppskylt på Godbyvägen.

– Lyckligtvis är poliser skickliga yrkeschaufförer och kunde genom en kraftig inbromsning undvika kollision, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Föraren, som sa sig inte ha sett polispatrullen, fick böter för äventyrande av trafiksäkerheten och blev av med körkortet. En annan förare som också ignorerade en stoppskylt i Björsby fick ta med sig en böteslapp.

Polisen upptäckte att en plåtkollision hade inträffat i rondellen Sparvägen. Det var en bilist som inte uppmärksammade väjningsplikten och krockade med ett annat fordon som redan körde inne i rondellen. Föraren fick böter som misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten.

Inga fulla förare

Polisen har under torsdag förmiddag haft flera rattfyllerikontroller över hela fasta Åland. Alla förare som kontrollerades var nyktra.

Polisen uppmärksammade en person som misstänktes vara alkoholpåverkad, och tänkte sätta sig bakom ratten och köra. Polisen hann göra blåskontroll och det visade sig att personen blåste långt över tillåten gräns och personen fick i stället lov att beställa taxi.

Polisen vill uppmana att körkortet ska vara med när man kör och att midsommarfirande innebär mera trafik.