DELA

Backmans öppnar i Maxinge

Den 19 juni öppnar det åländska familjeföretaget Backmans Smakverk, som drivs av Jonas och Tina Backman, affär i Maxinge. Det  informerar Jonas Backman och Björn Wennström vid Maxinge Center i ett pressmeddelande.

Målet med den nya butiken, som kommer att överta Elnas Skafferis tidigare lokaler, är att erbjuda ett brett utbud av åländskt mathantverk och åländska råvaror, skriver man.

I slutet av 2015 tog Backmans Smakverk över produktionen av Bra kök och den huvudsakliga verksamhetsplatsen är i Norrböle industriområde. Företagets produkter säljs idag i dagligvaruhandeln över hela Åland. Med en egen försäljningspunkt vill Backmans Smakverk göra produkterna mera lättillgängliga samtidigt som man breddar utbudet.

– Förutom försäljning av de produkter vi själva tillverkar i form av exempelvis sallader, chark och korv så är ambitionen att försöka samla produkter från andra åländska mathantverkare under ett paraply. Vi vet att det finns en stor efterfrågan på åländska produkter men tillgängligheten är ibland en utmaning för konsumenterna. Genom våra inarbetade kontakter till åländska mathantverkare och producenter hoppas vi kunna utveckla den nya butiken till en fast marknadsplats med Ålands bredaste utbud av närproducerade råvaror och färdig mat.