ÅU snöpligt nära en poäng

Säsongens andra match i Nationella ligan slutade inte som Åland United skulle ha önskat.
Efter en energisk matchstart gjorde KuPS matchens första mål i den femte matchminuten genom ett välplacerat skott i vänstra nedre hörnet av Lavdije Begolli. KuPS pressade högt och skapade problem för ÅU:s försvar. ÅU lyckades trots det jämna ut ställningen till 1–1 i den 27:e minuten då Monica Hagström skruvade in en hörna till Sanni Ojanen som nickade bollen i mål.

Pausvilan inleddes ändå med ställningen 1–2 till KuPS fördel, efter att Begolli i den 42:a minuten gjorde sitt andra mål för matchen. Begolli fick fritt skjuta från fem meter förbi en chanslös Matilda Nurmi.

Andra halvleken var jämn, och i den 85:e minuten avslutade Signy Aarna ett snabbt anfall i KuPS mål. Det räckte ändå inte till för en poäng, då en målvaktstabbe i den 92:a minuten avgjorde matchen. KuPS vann med 2–3.