ÅU hakar på i toppen

FOTBOLL. Åland United besegrade TPS med 2–0 på WHA under söndagen.

Den regntunga planen gav en chansartad match mellan ÅU och TPS där hemmalaget bjöd på ett par möjligheter för gästerna med snåla hemåtspel som stannade upp i gräset. Den bästa chansen fick Ria Öling på stopptid strax före paus när hon snappade upp en Chloe Jones-passning och sånär nätade.

Men TPS gjorde inga mål på WHA, i stället stod Åland United för målet i första halvlek och det var långtifrån en tillfällighet. Cynthia Uwak utmanade framgångsrikt sin försvarare på högerkanten, tog sig runt och spelade in bollen i straffområdet. Där mötte Julia Tunturi (till höger i bild), som spelade för TPS i fjol, upp och bredsida in 1–0 efter drygt tolv minuters spel.

Tunturi hade också den bästa chansen i andra halvlek när hon smekte en frispark i ribban, och på stopptid gjorde Cynthia Uwak 2–0 efter ett friläge.

Segern tar Åland United upp på tredje plats i Damernas liga, fyra poäng bakom ledande PK-35. (om)