Webb-TV: Se IFK:s mål mot Ilves (2–0)

FOTBOLL. Under söndagskvällen tog sig IF Mariehamn an Ilves hemma i en match vars första halvlek var lika grå som himlen över staden. Ilves inledde piggast, och hade tidigt ett mål i nät som dock dömdes bort för offside.

Tammerforslaget mattades efter hand och hemmalaget kunde börja äta sig in i matchen ju längre första halvlek led och skapade fina chanser genom Diego Assis (distansskott) och Thomas Mäkinen, vars hörnnick räddades av en Ilves-försvarare.

Mäkinens mittbackskollega Jani Lyyski testade även Mika Hilander i Ilves-målet med en kraftfull nick, men halvleken slutade mållös.

IFK skapade det mesta även efter paus, och mycket handlade om den pigge 18-åringen Thomas Mäkinen som ligadebuterade från start.

I den 53:e minuten var han nära att få till ett skott från nära håll efter en hörna. Ett par minuter senare hittade han Kristian Kojola med ett inlägg, och mittbackens nick tvingade Hilander att sträcka ut.

Ilves chans i andra halvlek kom i den 66:e minuten när Otso Virtanen tvingades lämna retur på Eero Kortes skott, men Mohamad Kdouh hann aldrig fram på returen.

Matchen stod och vägde.

Diego Assis såg till att den vägde över till IFK:s fördel.

I den 80:e minuten kom han fri på en Robin Sid-stickare i djupet och visade klass när han chippade in 1-0.

Ett par minuter senare fick han bollen i boxen, vände bort ett par försvarare och klippte in tvåan som säkrade de tre poängen.

Artisten Assis var skillnaden för IFK som tar emot RoPS hemma på WHA på onsdag kväll.