DELA
Foto: Stefan Öhberg

Åsikter om bokningsregler efterlyses

Landskapsregeringen vill ha in allmänhetens synpunkter på förslaget till enklare bokningsregler i skärgårdstrafiken. Projektet, som går under namnet Enklare regler, har tidigare tagit hjälp av en referensgrupp och andra remissinstanser för att bearbeta och granska reglerna så att de ska bli mer användarvänliga och lättare att förstå.

– Förslagen till enklare regler finns på landskapsregeringens hemsida . Där kan alla gå in och läsa dem. Synpunkter kan också lämnas direkt på hemsidan, skriver infrastrukturavdelningen i ett pressmeddelande.
Klicka här för att läsa reglerna och  fylla i enkäten

Förslaget finns också som trycksak i form av en broschyr som finns ombord på de frigående färjorna och hos skärgårdskommunernas kanslier, Visit Åland, Ålandstrafikens kontor samt vissa matbutiker i skärgården. Synpunkterna kan lämnas fram till och med sista juli och de nya bokningsreglerna ska börja gälla år 2022.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp