DELA
Foto: Jonas Edsvik

Årets Runeberg Junior till Nattexpressen

Författaren Karin Erlandsson och illustratören Peter Bergting tilldelas barnlitteraturpriset Runeberg Junior för boken ”Nattexpressen”.

Det var barn i daghem och skolans årskurs 1 och 2 i Borgå som valde ut årets Runeberg Junior-vinnare bland åtta nominerade böcker.

– Jag ville förmedla hopp och gemenskap med boken. Jag har hoppats på högläsning och stunder tillsammans för barn och vuxna, säger Karin Erlandsson i ett pressmeddelande från förlaget Schildts & Söderströms, som tillsammans med Bonnier Carlsen i Sverige ger ut ”Nattexpressen”.

Runeberg Junior delas ut av Borgå stad och tidningen Östnyland. Priset tilldelas en finsk- eller svenskspråkig barnbok som riktar sig till åldersgruppen 6–9 år. Syftet med priset är att främja barnens läslust. Karin Erlandsson vann också Runeberg Junior 2018 för boken ”Pärlfiskaren”.

Läs mer i morgondagens Nya Åland!

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp