DELA

Årets Östersjöpristagare offentliga

Östersjöfondens pris 2021 meddelades på en digital presskonferens i morse klockan 10.00. Huvudpristagarna var BONUS-sekretariatets vd Kaisa Kononen och Andris Andrusaitis, som belönas för sitt banbrytande sätt att skapa och upprätthålla nätverk och kluster av Östersjöaktörer.

”De har skapat synergier mellan målinriktad forskning, kommunikation och samhällspåverkan, och visat hur man genom samverkan kan gå från idé till handling”, lyder prismotiveringen, som lästes upp av Lotta Wickström, vice ordförande för Östersjöfonden.

Lasse Wiklöf-priset till en parlamentariker som gjort insatser för Östersjön gick i år till den finländska riksdagsledamoten Saara-Sofia Sirén för hennes arbete för Östersjön nationellt och regionalt.

Ålandspriset belönade slutligen andelslaget Lappo Vatten och Miljö för deras insatser att bygga ett nytt reningsstation på Lappo i Brändö kommun.

Prisen delas ut i en digital prisutdelning i september.

Läs mera i morgondagens Nyan!

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp