DELA
Foto: Erkki Santamala

Anlagd brand vid Yrkesgymnasiet

Natten mellan fredag och lördag observerade en förbipasserande tre ungdomar som eldade i en tunna utanför Ålands yrkesgymnasium. Ungdomarna flydde men kunde snart identifieras och omhändertas. Eftersom gärningsmännen är minderåriga har sociala myndigheter kopplats in. De hade anlagt branden nära en husvägg och enligt polisens pressmeddelande var risken för stora ekonomiska skador överhängande. Rubriceringen är misstanke om försök till sabotage.

Polisen har, i samarbete med Fältarna, också övervakat ordningen på stan i samband med skolavslutningarna och polisen vill påminna föräldrar om att ha koll på var deras barn befinner sig och vad de äter och dricker samt att hålla kontakten med dem och se till att de kommer hem tryggt på utsatt tid.

”Imorgon har vi ännu fler skolavslutningar och examensfester. Polisen kommer att övervaka med inriktning på ungdomar och alkohol. Ni kommer att se oss på cykel, till fots, på motorcykel och i patrullbilar. Välkomna fram och prata, spring inte när ni ser oss, det kan väcka misstankar”, skriver polisen i sitt pressmeddelande. (ck)