DELA

Ålänning får inte rädda Zlatan

Zlatan Ibrahimovics advokater ville att åländske Björn Rosenlöf skulle föra fotbollsstjärnans talan i ett förtalsmål. Det skrev Expressen i måndags.
Björn Rosenlöf har tidigare uppmärksammats i åländsk media, inte för sin ordinarie tjänst som kammaråklagare på ekobrottsmyndigheten, utan främst som dykaren som var med och hittade den ryska u-båten S2 år 2009.

Den som enligt åtalet förtalat Zlatan är Ulf Karlsson, en tidigare förbundskapten för det svenska friidrottslandslaget, som i april anklagade Zlatan för att ha varit dopad under tiden han spelade i det italienska laget Juventus.

Men Björn Rosenlöf får, enligt Expressen, inte tjänstledigt från sin åklagartjänst hos ekobrottsmyndigheten. Motiveringen som Ekobrottsmyndigheten ger är att ”För Ekobrottsmyndigheten är redan risken att åklagares eller myndighetens opartiskhet eller objektivitet kan komma att sättas ifråga en allvarlig olägenhet. Myndigheten bedömer att det föreligger en inte oväsentlig risk för att din ställning som åklagare kan blandas samman med din tillfälliga roll som biträdande jurist, i vart fall hos allmänheten”, enligt Expressen.

I torsdags blev det också klart att Zlatan spelarför engelska fotbollslaget Manchester United nästa säsong.

– Det är dags att låta världen veta. Min nästa destination är Manchester United, skriver Ibrahimović på sitt Instagramkonto.