DELA
Foto: PRIVAT

Åländsk dragkrok drar igång Fishbait

I kväll slår Fishbait Rock Festival upp portarna igen. Festivalmanager Emelie Christenbrunn är taggad.

– Vår line-up är väldigt bra i år, säger hon.
Det är det åländska bluesbandet Angstbadan som blir årets öppningsakt i kväll på Fishbaits scen på Stallhagens bryggeri.

– De får representera Åland. Det är ett krav vi har på oss själva att varje år minst ha ett åländskt band. Vi tycker att det är viktigt att ge lokala band chansen att synas, säger Emelie Christenbrunn.

Att det i år även blir ett bluesinslag tycker hon breddar festivalen, något som har varit ett mål inför årets evenemang.

– Annars har vi främst snäll rock, även om garagerockbandet Exploding Leather jackets, som öppnar lördagens festival, förstås är rätt tungt, säger hon.

När de värmt upp publiken tar sedan Nicke Borg & Märvels League Of Extraordinary Gentlemen över scenen.

– De har en spännande show att bjuda på, med någon slags överraskning. Vi vet inte vad som händer, men helt klart är att det blir något exklusivt, det har de lovat, säger hon.

En bokning som Emelie Christenbrunn är extra stolt över är det brittiska hårdrocksbandet The Quireboys, som är ett av festivalens dragplåster.

– Det är jätteroligt att de ville komma till Åland. Det är dessutom deras enda inbokade sommarspelning i Norden. Så jag hoppas att det kan locka, säger hon.

Som brukligt är spelar även hårdrocksbandet Sator, som är en återkommande akt varje år på festivalen.

– Vi brukar skämta om att det inte blir något Fishbait utan Sator. De har rätt stor publik på Åland. Sedan är det kul att ha ett originalband som husband, och inte ett coverband, säger hon.