DELA

Åland Pride smygstartar ikväll med vernissage

– Det känns häftigt att allt snart är klart, säger Sofia Enros, projektledare för Åland pride 2015, som smygstartar redan ikväll.
17-23 augusti anordnas Åland pride för andra året i rad, och i år har evenemanget utökats från fem dagar till sju. Festivalen har flera nya samarbetspartners och bjuder bland annat på teaterpjäs, virkverkstad, regnbågsmässa och dragworkshop. Nytt för i år är också en föreläsning på teckenspråk med Malin Johansson.

Sofia Enros, som är verksamhetsledare för HBTQ-föreningen Regnbågsfyren och projektledare för Åland Pride, är stolt över projektet.

– Det känns häftigt att allt snart är klart inför Åland pride. Det är mäktigt att se energin som bildas när volontärer sluter upp och arbetar för något gemensamt.

Invigningen av prideveckan sker i Miramarparken vid statsbiblioteket klockan 13 på måndag då det bland annat bjuds på invigningstal och en spelning av bandet Mordhundarna. Själva paraden äger rum på lördagen klockan 16 i västra hamnen och slagverksorkestern Kiriakas spelar i tåget.

Ikväll sker en smygstart av festivalen på galleri Norra dörren där ett vernissage med HBTQ-tema hållas klockan 19. Konstverken deltar i en konsttävling och på lördag 22 augusti utses vinnaren.