DELA
Foto: Annika Orre<07_Bildrubrik>MAGNETDRIVET I Hyperloops lågtrycksrör ska de små poddarna med passagerare och gods åka fram och tillbaka olika långa sträckor både i tunnlar under havet och ovan jord, är det tänkt. Poddarna åker on demand, alltså när det finns behov, och utan tidtabell.

”Åland gynnas mest av hyperteknologin”

-Åland gynnas mest av alla orter av Hyperloop. Jag tror inte att Åland säger nej. Varför skulle man säga nej till en sådan utvecklingsmöjlighet?
Yaron Holländer, en av talarna på gårdagens seminarium om framtidens hypersnabba kommunikationsmöjligheter i Stockholm, är säker på sin sak när Nya Åland frågar hur det går med höghastighetstuben mellan Stockholm och Helsingfors om Åland slår på bromsen.

– Men jag jobbar uteslutande med ekonomin. Andra jobbar lokalt med politiker och allmänhet, säger han.

Det som lockar entusiasterna är snabbheten. Det tar inte många minuter mellan Stockholm och Helsingfors. 500 kilometer i tuben tar en halvtimme, hävdar bolaget.

Alan James, vice vd för Hyperloop Technologies, framhåller att FS Links-rutten mellan Finland och Sverige har en extraordinär potential och enligt Yaron Holländer är Åland den plats på rutten som kommer att få den största nyttan eftersom öriket ligger mitt emellan Stockholm och Helsingfors.

– Tänk på hur nära det blir till allt. Folk kan bo på Åland och arbeta i Stockholm och Arlanda kan börja kallas för ”Åland West”. Jag tror inte att Åland säger nej till den ekonomiska utveckling det här skulle leda till, säger han till Nya Åland.

Läs mer i dagens Nya Åland.

Annika Orre

annika.orre@nyan.ax